Polka Dots, Breton Stripes and Autumn Plans

Polka Dots, Breton Stripes and Autumn Plans

Stockholm polka dot dress

Stockholm breton stripes

Me walking on the streets of Stockholm. Photos by Matilda Wikblom.

You can really feel that is Autumn now. About a month ago, I was walking with bare legs on the streets of Stockholm. Now I have started wearing tights and haven’t gone back to bare legs ever since then. Polka dots and breton stripes are two classic patterns I might have too much in my wardrobe.

I have now lived in Helsinki for one month and feel really comfortable in my shared appartement with two Finnish-speaking girls. I have also started studying marketing at Hanken School of Business. It has been challenging with this change of direction, as I was halfway to become a lawyer. But I’m really glad that I was brave enough to take kind of a gap year and change my mind. I have managed to quiet a lot in one year, e.g. working at a couple of companies, studied and also volunteered. I’ve also approached my hobby for photography on a new level.

It is fun to start studying again after have been working all summer. But I might have been too enthusiastic and optimistic about that, so now my Autumn is really busy with studies. I’ll mainly focus on the studies now and when it’s less intense I’ll start to come up with new photo projects again.

Det märks att det är höst i Helsingfors. För drygt en månad sedan gick jag barbent i Stockholm, nu har jag övergått till tights och har inte sedan dess gått tillbaks. Randigt och prickigt är två klassiska mönster som jag har en del av min garderob. Kanske lite för mycket.

Jag har nu bott i Helsingfors en månad och trivs riktigt bra i kollektivet som jag delar med två andra finskspråkiga tjejer. Har även börjat studera på Hanken med inriktning på marknadsföring. Det var inte helt lätt att överge de ursprungliga planerna om att bli jurist. Är ändå glad att jag faktiskt vågade stanna upp och ändra mig. Under det senaste året har jag hunnit med en del som att jobba på ett par olika företag, studerat och volontärarbetat. Så har jag även tagit upp mitt intresse för fotografi på en ny nivå. Känner att jag har på ett sätt hittat mig själv igen.

Det känns kul att studera igen efter ha jobbat hela sommaren. Jag har dock kanske varit lite för entusiastisk och optimistisk för nu har jag verkligen fullt upp med studierna. Så det blir att fokusera på studierna nu framöver. När det intensiva är över så ska jag börja styra upp fotograferingar igen. 


Sara Nguyen

Sara Nguyen is a photographer and blogger based in Helsinki, Finland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.