Personal

Stockholm, lately

Stockholm - Filippa K

 

Som jag tidigare nämnde flyttade jag till Stockholm för praktik. Två av mina mål förra året var att få in foten i modebranschen och göra en praktik utomlands innan examen. Jag jobbade mot dessa mål förra året genom att göra en kort praktik på Lovia vid sidan om studierna och tog två kurser i marknadsföring med inriktning på mode på Aalto universitet. Planen var att redan göra praktiken utomlands under sommaren. Jag hade ett par intervjuer under våren med ett par stora modeföretag i Tyskland men jag var inte riktigt redo att åka just då. Så det blev en ganska stillsam sommar och jag började skriva på gradun istället.

I oktober började jag söka praktikplatser igen. I november blev jag erbjuden två praktikplatser, ena var i Köpenhamn och den andra i Stockholm. Båda praktikplatser var inom mode, så det var ett svårt val men som tur jag hade tid för att fatta ett beslut. Det blev Stockholm. Nu har jag fyra veckor kvar av min praktik på Filippa K. Som E-commerce praktikant jobbar jag mest med hemsidan. Jag har bl.a. uppdaterat hemsidan med produktbeskrivningar och lyft upp produkter som har marknadsförts i våra nyhetsbrev. Förra veckans onsdag lanserades vår nya hemsida. Överlag har jag lärt mig massor om modeindustrin och e-handeln. Det är även speciellt kul att få jobba med ett varumärke som jag själv tycker om.

___

As I earlier mentioned, I moved to Stockholm to an internship. Two of my goals last year were to get into the fashion industry and do an internship abroad before graduation. I worked towards these goals through doing a short internship at Lovia part-time and took two courses in fashion marketing at Aalto university. The initial plan was to do an internship during the summer. I had a few interviews during the spring with a couple big fashion companies in Germany but I wasn’t ready to move at that time. So I had quiet a calm summer and started to write my thesis instead.

I started to apply again for internships in October. In November I was offered two internships in Copenhagen and Stockholm. Both internship were in fashion. It was quiet a difficult decision but luckily I had possibility to choose between them. I chose Stockholm. I have still four weeks left on my internship at Filippa K. As an E-commerce intern, I’m working mostly with the website. I have been for example updating the website with product descriptions and merchandising the products that have been marketed in our newsletters. Last Wednesday we launched our new website. I feel that I have learnt a lot about the fashion industry and e-commerce. It is also especially fun to work with a brand that I personally like.

 

   

2 Comments

  1. Would be lovely to hear more about your internship and what you did and how you enjoyed it! I’m interested in a career in fashion as well so this is all very interesting!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.